Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα Τρίτη 24/1 στη Χίο

Κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017. Τονίζεται ότι οι καταιγίδες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, σταδιακά όμως παντού θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα επιδεινωθεί από τις μεσημεριανές ώρες. Αντίθετα στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα παρουσιάσει σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 7 βαθμούς , στην Ήπειρο από 2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με μικρή περαιτέρω ενίσχυση το απόγευμα. Στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς με παράλληλη μικρή εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 24/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχή και πιθανότητα καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε βροχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό τις μεσημεριανές ώρες να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από καταιγίδες Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας σε χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και μέχρι το μεσημέρι στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το μεσημέρι στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανόν την Αττική θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 25-1-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα
ισχυρές στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα
κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26-1-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 27-1-2017
Καιρός: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες , χιόνια σ’ όλα τα ορεινά -ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας. Τα
φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σάββατο 28-1-2017
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά . Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 29-1-2017
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου