Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Παρασκευή 27/1 στη Χίο

Λίγες βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με λίγα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα έως και τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, φαινόμενα που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Από το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με ηλιοφάνεια. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 6 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 10, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 7 βαθμούς, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 0 έως 5 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 27/1, στη Χίο,  με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
3 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 2 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική έως και τις πρωινές ώρες περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με χιόνι στα βόρεια και πιθανότητα τοπικών βρόχων στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βαρεία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονιά κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολική βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -07 (μείον 7) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελαχίστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολική και νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 28-1-2017
Καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά . Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.


Κυριακή 29-1-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στα βόρεια ισχυρός.
Δευτέρα 30-1-2017
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Λίγα χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη  τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.
Τρίτη 31-1-2017 και Τετάρτη 1-2-2017
Καιρός: στα ανατολικά και νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες  νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου