Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τρίτη 31/1 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης περιμένουμε σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθεί και παγετός τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 1 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -2 έως 8 βαθμούς), 6 έως 10 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 8 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τρίτη 31/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
4 έως 8 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με πιθανότητα στα βόρεια για τοπικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά τις πρωινές ώρες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Σαρωνικό μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα για ασθενές χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Μακεδονία με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή βελτίωση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ εξασθενούντες βαθμιαία.
Θερμοκρασία: Από -2 ως 5 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 ως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 ως 9 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 1-2-2017
Καιρος: λίγες νεφώσεις στα δυτικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Πέμπτη 2-2-2017
Καιρος: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες στα δυτικά και πιθανόν την Κρήτη.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι σε τοπικά 6 μποφόρ την Πέμπτη.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Παρασκευή 3-2-2017
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και σταδιακά στο ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε νέα μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σάββατο 4-2-2017
Καιρος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 5-2-2017
Καιρος: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου