Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Από ποια ασθένεια προλαμβάνει η σάουνα

Από ποια ασθένεια προλαμβάνει η σάουναΗ δράση της είναι πολλαπλά ευεργετική για ένα υγιή οργανισμό
Η σάουνα είναι ένα είδος θερμού λουτρού, στη διάρκεια του οποίου το σώμα εκτίθεται σε υψηλή θερμοκρασία επί ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 10'-15'.
 
Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά η δράση της είναι...
πολλαπλά ευεργετική για έναν υγιή οργανισμό καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται και η αυξημένη αιμάτωση διατηρεί τους ιστούς σε καλή κατάσταση και περιορίζει τους πληθυσμούς μικροοργανισμών, με αποτέλεσμα το σώμα να γίνεται πιο ανθεκτικό.
 
Επιπλέον, η σάουνα λειτουργεί ευεργετικά για το νευρικό σύστημα αλλά και για την κυκλοφορία, ενώ η εφίδρωση και οι άλλες λειτουργίες μέσα στο σώμα επιταχύνουν τον μεταβολισμό και καθαρίζουν τα όργανα και το δέρμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πολυετή μελέτη, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες που έκαναν σάουνα τέσσερις έως έξι φορές την εβδομάδα είχαν κατά 66% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με άνοια μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, σε σύγκριση με όσους έκαναν σάουνα μία φορά την εβδομάδα.

Αναλύοντας το ιστορικό και τις συνήθειες των εθελοντών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο πιο συχνά έκαναν σάουνα τόσο πιο προστατευμένοι ήταν από την άνοια και το Αλτσχάιμερ.

Προγενέστερη, επίσης, μελέτη της ίδιας ερευνητικής ομάδας έχει δείξει ότι οι συχνές σάουνες σχετίζονται με σημαντική μείωση και του κινδύνου θανάτου από καρδιοπάθεια και άλλα καρδιαγγειακά αίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου