Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ασθενής βροχόπτωση προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 19/4 στη Χίο

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται σήμερα Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 3 έως 5 βαθμών. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 10 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 20, και στην Κρήτη από 10 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως σταδιακά από το πρωί και από βορά προς νότο, θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στην Χίο σήμερα Τετάρτη 19/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα ενισχυθούν παροδικά και θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με παροδικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων το μεσημέρι και απόγευμα. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας να ενισχυθούν παροδικά και θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανόν από το βράδυ πρόσκαιρα ως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 23 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη ως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά ως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να είναι τοπικά ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου