Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Πορεία στο Βροντάδο από το Πετροκάραβο στο σημείο ρίψης των ρουκετών

Η πορεία θα γίνει σήμερα στις 5 μ.μ. με κάλεσμα του Σωματείου «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων»

Μετά το πέρας ανοικτής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες Μεγ. Παρασκευή το Σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Τη συνείδησή μας την έχουμε καθαρή: Από το καλοκαίρι ζητούσαμε από τους περιοίκους βοήθεια για συνεννόηση, ενημερώναμε συνεχώς τη δημοτική και νομαρχιακή αρχή.

Μεταφέραμε το κλίμα. Θίξαμε το ζήτημα της ενίσχυσης της περίφραξης ναών και οικιών και συνεργαστήκαμε με το Επιμελητήριο Χίου για την εξασφάλιση αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιών. Γίναμε οι δέκτες της ανησυχίας των επιτροπών και των περισσότερων περιοίκων, που  μας αγκάλιασαν.

Καταφέραμε να ακούσουμε από τους πρωταγωνιστές τα -αυτονόητα πλέον- μέτρα για την εκτόξευση των ρουκετών: μικρή ποσότητα (10.000) από συγκεκριμένα σημεία και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε εν τέλει να δείξουμε τι σημαίνει συνεννόηση χωρίς εξώδικα.

Δυστυχώς, κάποιοι περίοικοι δεν πείστηκαν και δήλωσαν σε μας πεντακάθαρα ότι επιθυμούν την κατάργηση του εθίμου. 

Με αυτά τα δεδομένα το Σωματείο οργανώνει συμβολική παρέλαση αύριο Μ. Σάββατο, στις 5 μ.μ.,  η οποία θα έχει ως αφετηρία το Πετροκάραβο Βροντάδου και κατάληξη στους χώρους ρίψης των ρουκετών.

Μετά το πέρας της παρέλασης είναι αυτονόητο ότι το Σωματείο δεν θα παίξει κανένα απολύτως παραινετικό ρόλο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου