Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Βοτανικό σεργιάνι το τριήμερο της πρωτομαγιάς στην Αμανή

Μια ιδέα της "αντιδημάρχου" Αμανής Βιβής Ποταμούση την οποία υλοποιεί σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο της Βολισσού

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Το προσεχές τριήμερο της πρωτομαγιάς Σαββατοκύριακο 29-30/4 και Δευτέρα 1/5, η Αμανή το έχει αφιερώσει στη φύση.

Έτσι καλεί όσους αγαπούν τα μαγευτικά φυσικά τοπία, να βρεθούν στην παρθένα και ανεκμετάλλευτη περιοχή της Αμανής και συγκεκριμένα στην κορωνίδα αυτής, τη Βολισσό, για να έχουν μια ευκαιρία να...
ζήσουν από κοντά όλη τη μαγεία και τη φυσική ευεξία που θα τους χαρίσει η επαφή με τα χρώματα και τις μυρωδιές που χαρίζει απλόχερα η φύση.

Για τη δράση αυτή μιλήσαμε με την κατ΄ουσίαν αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αμανής Βιβή Ποταμούση, η οποία μας είπε:

«Το βοτανικό σεργιάνι είναι μια ιδέα που μου γεννήθηκε βλέποντας την ομορφιά του τόπου μου και την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Αμανίτες, για την ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού μας πλούτου, τις διανοίξεις των μονοπατιών και την εθελοντική δουλειά που έχουν προσφέρει πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Αυτές τις δράσεις στο πλαίσιο μιας καλής συνεργασίας που έχουμε ως δήμος με τους τοπικούς συλλόγους, τις συζητήσαμε με μέλη του τοπικού Σύλλογου της Βολισσού και το υλοποιήσαμε.

Ελπίζουμε η δράση να βρει ανταπόκριση και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά και να ζήσει μαζί μας τις χαρές του τόπου μας».

Ποιες είναι οι δραστηριότητες
Το πρόγραμμα του τριήμερου που έχει ως τίτλο: «Τα αγριολούλουδα & τα βότανα της περιοχής» περιλαμβάνει:

-Πρωινοί περίπατοι στα μονοπάτια
-Εργαστήρι Βοτανολογίας
-Εργαστήρι παρασκευής κηραλοιφών
-Εργαστήρι κατασκευής Πρωτομαγιάτικων στεφανιών

Αντίτιμο Γενικής συμμετοχής: 10€/άτομο

Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν προνομιακές τιμές για διαμονή (σε καταλύματα της περιοχής της Βολισσού), κόστος 15 έως 25 ευρώ το άτομο αλλά και  διατροφή με έκπτωση 15%.

Των δραστηριοτήτων του τριημέρου επιμελούνται οι, Φιλιώ Χαλάτση, Γιάννης Ζορμπάς (περιπατικών διαδρομών), Μαίρη Κοτσανάρου (εργαστήρι Βοτανολογίας), Στέλλα Τσακίρη (εργαστήρι κηραλοιφών).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του Συλλόγου των Βολισσιανών, Μαίρη Κακάνη τηλ. 6972 993621 και Καίτη Κυλαδίτη 6938 990325.

Δείτε τη σχετική αφίσα της δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου