Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Ιδανικά σνακ για άμεση τόνωση

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινής ρουτίνας, σε συνδιασμό με την κακή διαχείρηση των διατροφικών μας συνηθειών των πολλές ώρες δουλειάς, είναι ικανοί να εξανλτήσουν τον οργανισμό μας.

Δείτε πως μπορείτε να τονώσετε τον οργανισμό σας και να λάβετε την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της ημέρας.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τις εξαιρετικές προτάσεις των γκουρού της διατροφής:

Matcha latte

Είναι η νέα εμμονή όσων προσέχουν τη διατροφή και τη σιλουέτα τους. Πρόκειται για ρόφημα που φτιάχνεται από σκόνη αλεσμένων φύλλων τσαγιού matcha, που έχουν 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κλασικό πράσινο τσάι και γι’ αυτό πιστεύεται ότι προσφέρει περισσότερη ενέργεια. Ταυτόχρονα όμως δεν έχει τα αρνητικά της καφεΐνης. Για να φτιάξετε matcha latte ρίχνετε τη σκόνη του τσαγιού σε ζεστό νερό και κατόπιν προσθέτετε ζεστό γάλα αμυγδάλου. Το ρόφημα αυτό βοηθάει τον οργανισμό να χαλαρώσει, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διάθεση και τον μεταβολισμό.

Μαύρη σοκολάτα

Λίγη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα πάνω από 70% σε κακάο είναι ό,τι πρέπει να για να ανακτήσετε τη χαμένη ενέργεια μέσα στη μέρα. Είναι σημαντικό η σοκολάτα να είναι μαύρη και υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο, καθώς έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και λιγότερη ζάχαρη.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν έχετε άγχος ή δεν κοιμάστε αρκετά, ενισχύεται η φλεγμονή. Φτιάξτε λοιπόν ένα ρόφημα με φρέσκια αποφλοιωμένη ρίζα τζίντζερ για άμεση τόνωση.

Νερό καρύδας

Η αφυδάτωση του οργανισμού σας κλέβει την ενέργεια. Η καρύδα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο σας βοηθά να γεμίσετε γρήγορα τις μπαταρίες σας.

Νερό με εσπεριδοειδή

Το άρωμα των εσπεριδοειδών έχει αναζωογονητική επίδραση. Προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού σε ζεστό νερό και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.

Μήλα και αμύγδαλα

Τα μήλα περιέχουν φυσικά σάκχαρα τα οποία δίνουν στο οργανισμό τα απαραίτητα καύσιμα. Οι φυτικές ίνες των αμυγδάλων απελευθερώνουν την ενέργεια αργά και σταθερά. Επίσης είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και μαγνησίου.

Τροφές που απαιτούν μάσημα

Δοκιμάστε να μασήσετε σέλινο, καρότα ή ακόμη και τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μάσηση των τροφών ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη διαδικασία της αφύπνισης και της ετοιμότητας.

Βραστά αυγά και βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι πηγή καλών υδατανθράκων και φυτικών ινών και σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες του αυγού προσφέρουν τόνωση στον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου