Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πανελλήνιες 2017: Πώς να συμπληρώσετε το μηχανογραφικό

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017 ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.

Το άγχος κορυφώνεται μετά στη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.Μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017, η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε οδηγίες για το πώς πρέπει οι υποψήφιοι να...
συμπληρώσουν το μηχανογραφικό, το "εισιτήριο" για την εισαγωγή τους στη σχολή ή στο Πανεπιστήμιο που τόσο καιρό επιθυμούν.

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απόλυσης από το Γενικό Λύκειο και των αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπα ίδευση, καταθέτουν δήλωση προτίμησης (Μηχανογραφικό Δελτίο) για δύο (2) κατ ́ ανώτατο όριο Επιστημονικά Πεδία.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016 - 17 και οι απόφοιτοι - υποψήφιοι Πανελληνίων Εξετάσεων 2017, οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Δείτε εδώ γενικές οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού, όπως ανακοινώθηκαν πέρσι.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους παρακάτω εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας, όπως αυτοί καθορίστηκαν με το άρθρο 2 της αριθμ. Φ.25 3 / 85476 / Α5 / 201 5 ( ΦΕΚ 995 B ’/29 - 05 - 2015) Υπουργικής Απόφασης. 

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.
Συγκεκριμένα:

Oμάδες Προσανατολισμού
  • Ομάδα Προσανατολισμού ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Ομάδα Προσανατολισμού ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Ομάδα Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Επιστημονικά Πεδία
  • 1 o Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
  • 2 o Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
  • 3 o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής
  • 4 o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες της Εκπαίδευσης
  • 5 o Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική
Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016 - 17 και οι απόφοιτοι - υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους παρακάτω εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποιήθηκαν νέες αλλαγές στο Μηχανογραφικό δελτίο 2017 και αφορά όλους τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2017.

Συγκεκριμένα στο επιστημονικό πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στις στρατιωτικές σχολές προστίθενται:
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ», από τις Στρατιωτικές Σχολές διαγράφονται:
ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΤΥΑ)
ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΥΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου