Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Αίθριος καιρός σήμερα Τρίτη 23/5 στη Χίο

Αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο αναμένονται για σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου 2017.
Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και πριν το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, και στις τοπικές βροχοπτώσεις θα προστεθούν όμβροι και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και κατά περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα. Η θερμοκρασία στο νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσει άνοδο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 24, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 26.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με σποραδική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 24/5, προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αραιή συννεφιά, μείωση της θερμοκρασίας στους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια. 

Αττική
Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια και ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειώνονται από το πρωί έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια οι βροχοπτώσεις θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου