Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά σήμερα Κυριακή 11/6 στη Χίο

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί στη Θράκη, την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια. Από το μεσημέρι θα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, και στο υπόλοιπο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο αναμένονται επίσης τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, όμως τα φαινόμενα θα είναι μικρότερης έντασης. Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης. Σημειώνεται ότι στις περιοχές και κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων, οι άνεμοι θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές. Τα φαινόμενα στη βόρεια και δυτική χώρα θα εξασθενήσουν προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 16 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27, και στην Κρήτη από 14 έως 26.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Κυριακή 11/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές από την αρχή του εικοσιτετραώρου, όμως από το μεσημέρι οι βροχές θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 ως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Θράκη ως 27 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου