Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα 12/6 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται σήμερα Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017. Σταδιακά, και έως το από το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα παρουσιάσει άνοδο της τάξης των 2 έως 5 βαθμών. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 29, στην κεντρική από 14 έως 29, στη νότια από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 28, και στην Κρήτη από 15 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν από το πρωί σε βόρειους ίδιας έντασης.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 13/6, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το πρωί, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια και στα ορεινά του νομού. Στη συνέχεια αναμένονται μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 ως 27 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 ως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 15 ως 27 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 ως 27 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου