Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Με αρκετές νεφώσεις σήμερα Πέμπτη 15/6 στη Χίο

Από τις νυχτερινές ώρες έως και το ξημέρωμα τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Βόρειο, στο Βορειοανατολικό και στο Δυτικό Αιγαίο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ανατολικής Θεσσαλίας και στην Εύβοια σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα και εντονότερα πάνω από τη θάλασσα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου μετά το μεσημέρι σε ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα ορεινά.

Στη Λέσβο τις πρωϊνές ώρες υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και καταιγίδων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 32, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν σημαντικά. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 15/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές έως το ξημέρωμα, με τα φαινόμενα γρήγορα να σταματούν. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα νότια γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες αυξημένες νεφώσεις στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και σταδιακά στην ανατολική Στερεά. Βελτίωση από το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: Στα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου