Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 17/6 στη Χίο

Με λίγες νεφώσεις θα ξεκινήσει σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 η ημέρα οι οποίες, αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 28 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων μέτριους έως ισχυρούς, ενισχυόμενοι σταδιακά στα βόρεια πελάγη σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυόμενοι κατά τόπους σε μέτριους 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 17/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Λέσβος
Στη Λέσβο θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και ενδέχεται τοπικά να βρέξει. Κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς, με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και αργά το βράδυ τοπικά τα 6 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην Ήπειρο σπιοραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν στη Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ στα βόρεια βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου