Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μετακινήθηκε ο υπάλληλος, έκλεισε η αρχαιολογική συλλογή Βολισσού

Μετακινήθηκε ο υπάλληλος, έκλεισε η αρχαιολογική συλλογή ΒολισσούΒιβή Ποταμούση:  Ο υπάλληλος μετά την μετακίνησή του ζήτησε και πήρε άδεια άνευ αποδοχών και παραμένει μόνιμος κάτοικος Βολισσού, προς τιμή του!

Κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει ο χώρος της αρχαιολογικής συλλογής Βολισσού, ευθύνης του υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του προς την γενική γραμματέα του Υπουργείου κα Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Ο κ. Κάρμαντζης τονίζει ότι ...
πρόκειται για πράγματι αξιόλογο μουσειακό χώρο, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και συμβάλει στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού (αφιέρωμα στον αριούσιο οίνο κατά την αρχαιότητα σε συνάρτηση με τα δύο οινοποιεία της  περιοχής).

Ο συγκεκριμένος χώρος έκλεισε μετά την μετακίνηση του μονίμου υπαλλήλου που απασχολείτο εκεί, ενώ με σχετικό έγγραφό της η εφορείας αρχαιοτήτων Χίου κάνει γνωστό ότι κατά την φετινή θερινή περίοδο η αρχαιολογική συλλογή θα παραμείνει κλειστή, κάτι που ισοδυναμεί με το επ’ αόριστο κλείσιμό της.

Ο κ. Κάρμαντζης ζητά «να υπάρξει μέριμνα για την καθημερινή  λειτουργία της αρχαιολογικής συλλογής Βολισσού κατά τους θερινούς μήνες  (Ιούλιο – Αύγουστο), καθώς και για τη λειτουργία της τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως για το υπόλοιπο διάστημα του έτους».

Η ενταταλμένη σύμβουλος του Δήμου Χίου στην Δημοτική Ενότητα Αμανής και μοναδική εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας Βιβή Ποταμούση, η οποία είχε κοινοποιήσει στο Σταμάτη Κάρμαντζη σχετική επιστολή, σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: 
 
Ευχαριστώ τον κ. Σταμάτης Κάρμαντζης για την ανταπόκρισή του στην επιστολή που του κοινοποιήσαμε και στην οποια απευθυνόμενοι στο Υπουργείο ζητάμε την λειτουργεία της Συλλογής ενώ επισυνάπταμε και την αρνητική απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου. 

Να συμπληρώσω ότι ο υπάλληλος μετά την μετακίνησή του ζήτησε και πήρε άδεια άνευ αποδοχών και παραμένει μόνιμος κάτοικος Βολισσού, προς τιμή του!

1 σχόλιο: