Υλικά για 4 άτομα
- 70 γρ. ρύζι σουπέ
- 1 στικ βανίλια
- 600 γρ. γάλα από σόγια ή χαμηλών λιπαρών
- 50 γρ. φρουκτόζη
- Ζεστ από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα και ...τοσταρισμένα
- 1 κ.γ. νες καφέ σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 450 γρ. γάλα. Προσθέτουμε μέσα τη φρουκτόζη, την ψίχα από τη βανίλια, το ζεστ από το πορτοκάλι και την κανέλα.
- Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε ύστερα το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ώσπου να πιει όλο το υγρό.
- Αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε στο μίξερ προσθέτοντας το υπόλοιπο γάλα. Μόλις γίνει μια κρέμα προσθέτουμε τα φουντούκια και τον καφέ.
- Βάζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν τελείως. Γαρνίρουμε με λίγα φουντούκια που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγη κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου