Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δέκα πράγματα που κάθε φοιτητής θέλει για το σπίτι του

Δέκα πράγματα που κάθε φοιτητής θέλει για το σπίτι τουΗ λίστα που προσφέρει άνεση και λειτουργικότητα στο χώρο

Η φοιτητική ζωή δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη από τη στιγμή που αποκτάς το δικό σου σπίτι και αισθάνεσαι ότι επιτέλους ανεξαρτητοποιείσαι!

Η στεναχώρια της αποχώρησης, συνήθως, δεν κρατά πολύ καιρό. Ίσως νιώσεις ένα μικρό άγχος για το ζήτημα της...
οργάνωσης, το οποίο θα φύγει από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ψάχνεις το σπίτι σου και να αναζητάς πράγματα για να το γεμίσεις!

Τι θα πρωτοχωρέσει στη φοιτητική σου γκαρσονιέρα; Ακόμα και αν ανήκεις στους τυχερούς/-ες που θα μετακομίσουν σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα, σίγουρα το budget σου πρέπει να κατανεμηθεί σωστά για να αποκτήσεις όλα όσα θέλεις στη νέα σου φωλιά. Προτού κατασπαταλήσεις το «χαρτζιλίκι της επιτυχίας» θα πρέπει να καταγράψεις τι χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Σίγουρα το πουφ θα δείχνει τέλειο στο σαλόνι σου αλλά θα πρέπει πρώτα να κοιτάξεις για πλυντήρια.

Ψυγειοκαταψύκτης
Αυτό που θα ήθελε κάθε φοιτητής για το σπίτι του είναι ένα μεγάλο ψυγείο με έναν ακόμα μεγαλύτερο καταψύκτη, ώστε να χωρά όλα τα τάπερ της μαμάς. Στα θετικά ενός ευρύχωρου ψυγείου είναι ότι μπορείς να μαγειρεύεις μία φορά και να κρατάς φαγητό για ολόκληρη την εβδομάδα!

Τοστιέρα - Γκριλιέρα
Δεν υπάρχει πιο εύκολη και νόστιμη λύση για το πρωινό σου από το τοστ. Θέλεις να κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη; Αγόρασε μία τοστιέρα - γκριλιέρα για να μπορείς να ψήνεις ό,τι θέλεις εκτός από τοστ.

Μαχαιροπίρουνα και κατσαρολικά
Θα χρειαστείς οπωσδήποτε 1 κατσαρόλα μεγάλου μεγέθους και μία μικρότερη. Εκεί θα μπορείς να μαγειρεύεις τα πιο εύκολα πιάτα των φοιτητικών βιβλίων συνταγών, όπως είναι για παράδειγμα τα μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα. Όσον αφορά τα μαχαιροπίρουνα θα χρειαστείς σίγουρα 4 σετ μιας και αποκλείεται να μην έχεις επισκέπτες!

Βραστήρας
Πρόκειται για μία από τις πιο οικονομικές οικιακές συσκευές που μπορείς να αγοράσεις. Θα σου λύσει τα χέρια. Εκτός του ότι θα απολαμβάνεις το ζεστό καφέ σου στο πι και φι, θα μπορείς να μειώσεις και το χρόνο του μαγειρέματος βράζοντας το νερό προτού το ρίξεις στην κατσαρόλα!

Υπέρδιπλο κρεβάτι
Αν κοιμάσαι σε μονό κρεβάτι, τότε το υπέρδιπλο θα γίνει η χαρά της φοιτητικής σου ζωής. Εκτός από την απόλυτη χαλάρωση που θα αισθάνεσαι όταν ξαπλώνεις, θα έχεις πάντα χώρο για τον/την σύντροφο σου ή την παρέα σου.

Γραφείο
Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου να διαβάζει περισσότερο αγοράζοντας ένα πολύ άνετο γραφείο. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι χάρη στο Πτυχίο σου θα ζήσεις τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια που είχες ονειρευτεί.

Βιβλιοθήκη
Αν δεν θέλεις το σπίτι σου να μοιάζει με ζούγκλα μέσα σε λίγο καιρό θα πρέπει να έχεις αρκετό χώρο για να αποθηκεύεις τα έγγραφα, τις σημειώσεις και τα βιβλία της σχολής σου. Η οργάνωση- εκτός του ότι θα ομορφύνει το σπίτι σου- θα σε βοηθήσει πολύ και στο διάβασμα.

Ηλεκτρική Σκούπα
Ένα από τα αρνητικά της φοιτητικής ζωής είναι ότι κανείς δεν θα τρέχει από πίσω σου να μαζεύει το δωμάτιο σου και ότι παρατάς δεξιά και αριστερά. Αν δεν θέλεις να γεμίσεις κατσαρίδες και λοιπά έντομα, θα πρέπει σίγουρα να αγοράσεις μία ηλεκτρική σκούπα.

Πλυντήριο Ρούχων
Σίγουρα δεν θα έχεις καμία όρεξη να πλένεις στο χέρι ό,τι έχει μαζευτεί τις τελευταίες μέρες -ή εβδομάδες- μέσα στο καλάθι. Ένα πλυντήριο θα σε σώσει από πολύ κόπο και χρόνο.

Σίδερο
Μπορεί να μην το χρειάζεσαι για όλα σου τα ρούχα αλλά μερικά από αυτά είναι αδύνατο να φορεθούν χωρίς να τα σιδερώσεις. Ίσως στη καθημερινότητα να μη σε απασχολήσει τόσο αλλά σε μία ιδιαίτερη περίσταση δεν θα θέλεις να εμφανιστείς με τσαλακωμένο πουκάμισο.

Αφού προμηθευτείς τα βασικά θα μπορείς να δεις τι προϋπολογισμό διαθέτεις για οτιδήποτε ονειρεύεσαι, ώστε να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Σου ευχόμαστε να ζήσεις φανταστικά φοιτητικά χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου