Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πετρελαιοκηλίδα: Εικόνες θλίψης!

Πετρελαιοκηλίδα: Εικόνες θλίψης! | Newsit.gr Το "μαύρο πέπλο" από την οετρελαιοκηλίδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετές ακτές του Σαρωνικού. Δείτε εικόνες από ψηλά που μαρτυρούν την καταστροφή.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στις παραλίες των δήμων που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα. Και λέμε επλήγησαν, δίχως ίχνος υπερβολής. Η καταστροφή που υπέστησαν οι παραλίες στον Σαρωνικό, από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στην Σαλαμίνα, την περασμένη Κυριακή, είναι ανυπολόγιστες.  

Ένα «μαύρο πέπλο» έχει καλύψει τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα αποκατασταθεί η καταστροφή. Ούτε φυσικά μπορεί να πει κανείς με σιγουριά για το μέγεθός της… Θα χρειαστεί χρόνος και αλλεπάλληλες επιχειρήσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής έκταση της ζημιάς…

Δείτε φωτογραφίες από τις «μαύρες» ακτές...
πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα πετρελαιοκηλίδα

Εικόνες «γροθιά στο στομάχι» από την πετρελαιοκηλίδα


Είναι εικόνες που προκαλούν σοκ. Drone πέταξε πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και άλλες περιοχές και κατάφερε να καταγράψει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.

Ο Σαρωνικός έχει «μαυρίσει» για τα καλά. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια ενώ η πίσσα έχει φτάσει μέχρι τα βράχια και τις ακτές.

Όπως βλέπετε, η θαλάσσια ρύπανση έχει επεκταθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο ενώ η μαυρίλα καλύπτει το μπλε της θάλασσας. Μάλιστα, το μαζούτ κοντεύει να βγει στην στεριά.

Σε διάφορα σημεία, σε όλες τις περιοχές από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα, ώστε να περιοριστεί η πίσσα.

Οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί απαγορεύεται το κολύμπι σε κάποιες παραλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου