Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Χίος: Συναντήσεις για το προσφυγικό – Οι αποφάσεις και το σχέδιο για τους επόμενους μήνες!

Χίος: Συναντήσεις για το προσφυγικό – Οι αποφάσεις και το σχέδιο για τους επόμενους μήνες! | Newsit.grΣειρά συναντήσεων αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος στη Χίο πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αρχικά συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Χίου και πραγματοποίησε από κοινού με τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, επίσκεψη στη ΒΙΑΛ, όπου ενημερώθηκαν από το διοικητή της δομής και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ασύλου για την...
κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Επίσης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στο γραφείο του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή, ως προς το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώθηκε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας: Η συνέχιση και ολοκλήρωση της οργανωμένης προσπάθειας να κλείσει η δομή της Σούδας, καθώς και η σύντομη μετακόμιση της Υπηρεσίας Ασύλου εκτός της ΒΙΑΛ, γεγονός που θα επιτρέψει την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της.

Τέλος, επισημάνθηκε για άλλη μία φορά από τον υπουργό η ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου στη Χίο, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών και την αποσυμφόρηση του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου