Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δακτύλιος – Οδηγοί προσοχή από σήμερα (30/10)!

Δακτύλιος – Οδηγοί προσοχή από σήμερα (30/10)! Αυτό είναι το «τσουχτερό» πρόστιμο Αυτό είναι το «τσουχτερό» πρόστιμο

Ιδιαίτερη προσοχή από σήμερα, Δευτέρα (30/10/2017) στους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επανέρχονται τα μέτρα του Δακτυλίου.

Η Κοινή Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, αναρτήθηκε στο ΦΕΚ και ορίζει ότι...
τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για την περίοδο 2017-2018 θα λήξουν στις 20 Ιουλίου 2018.

Στο κέντρο της Αθήνας που περικλείεται από το Δακτύλιο που σχηματίζουν οι Λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας»,

Οι περιορισμοί της κυκλοφορίας από 30 Οκτωβρίου 2017 έως και 20 Ιουλίου 2018 θα ισχύουν για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00. Επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:

-Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό)

- Και τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Στις οριακές Λεωφόρους και οδούς του Δακτυλίου δεν ισχύουν τα παραπάνω μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.
Τα μέτρα δεν ισχύουν τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο για παραβίαση μέτρων περιορισμού ή απαγόρευσης κυκλοφορίας, κίνηση εντός του Δακτυλίου είναι 200 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται
Εξαιρούνται τα αυτοκίνητα υβριδικής τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα ιατρών που φέρουν την ειδική σήμανση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου με μόνο επιβάτη τους ίδιους, όπως θα αποδεικνύεται από την ιατρική ταυτότητα, για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών. Ακόμη, αυτοκίνητα αναπήρων πολέμου, τα οποία φέρουν ειδικές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, εφόσον οδηγούνται από τους ίδιους τους ανάπηρους ή τους μεταφέρουν, καθώς και οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς που χρειάζονται συχνή θεραπεία (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή Ατομα με Αναπηρίες), με την προϋπόθεση ότι οι ασθενείς θα έχουν εφοδιαστεί με βεβαίωση των Διευθύνσεων των Περιφερειών της χώρας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών που περικλείονται από το δακτύλιο μπορούν να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα από το Δήμο Αθηναίων, προσκομίζοντας αποδεικτικό ωραρίου εργασίας για χρονικό διάστημα μιας ώρας πριν την έναρξη της εργασίας και μόνο για την έξοδό τους από την περιοχή του δακτυλίου και για χρονικό διάστημα δύο ωρών από τη λήξη του ωραρίου τους για την επιστροφή τους στον τόπο κατοικίας τους. Τα οχήματά τους, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας, θα κινούνται σε προκαθορισμένη ζώνη του Δακτυλίου.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου