Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Κομπόστα μήλου με κανέλα

ΜΗΛΟ ΚΑΝΕΛΑ ΚΡΕΜΑΕλαφρύ, γρήγορο και δροσιστικό επιδόρπιο

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μήλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τα μήλα, αφαιρείτε τα... κουκούτσια και τα πλένετε. Στη συνέχεια κόβετε τα μήλα στα δύο και έπειτα στα τέσσερα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού.
  2. Έπειτα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τη ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου.
  3. Εάν μετά από το βράσιμο το σιρόπι φαίνεται ακόμα αραιό, αφαιρείτε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.
  4. Στη συνέχεια περιχύνετε με το σιρόπι τα μήλα και μόλις κρυώσει λίγο την αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και είναι έτοιμη να καταναλωθεί. Σερβίρετε με τηγανίτες με μήλα ή ότι άλλο θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου