Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Πόσα φλιτζάνια πράσινο τσάι πρέπει να πίνεις ημερησίως!

Πάλι καλά που μάθαμε το μυστικό με το πράσινο τσάι κι έτσι χάνουμε κανένα κιλάκι παραπάνω πιο εύκολα.

Εντάξει, δεν είναι και τόσο μυστικό τώρα που το ξανασκέφτομαι, καθώς ακούμε να το τονίζουν οι ειδικοί, να το δηλώνουν οι σταρς και να βλέπουμε θεαματικά αποτελέσματα ακόμα και στο ίδιο μας το σώμα. Αλήθεια όμως, ποια είναι η ιδανική ποσότητα;...
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Είμαι έτοιμη να σου προσφέρω όλες τις πληροφορίες.

Λοιπόν! Αν πίνεις δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, τότε κάνεις πολύ καλό στην υγεία σου. Αλλά μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. Αν πίνεις πέντε φλιτζάνια την ημέρα, τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτή η ποσότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου.

Με σένα όμως που θες να αδυνατίσεις τι γίνεται; Εσύ αγαπητή μου αναγνώστρια, πρέπει να καταναλώσεις 7 φλιτζάνια την ημέρα αν θέλεις να ενισχύσεις το μεταβολικό σου ρυθμό και να μειώσεις τον αριθμό που αναγράφεται στη ζυγαριά σου. Παρόλα αυτά, να ξέρεις ότι το ανώτερο όριο είναι τα 10 φλιτζάνια. Αν έχεις ευαισθησία στην καφεΐνη ή υποφέρεις από αϋπνία, τα 10 φλιτζάνια πράσινο τσάι κατά πάσα πιθανότητα είναι πάρα πολλά για σένα, ανεξάρτητα από τα οφέλη.

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Οι τανίνες που βρίσκονται στο πράσινο και στο μαύρο τσάι μπορούν να μειώσουν την απορρόφηση του φυλλικού οξέος, μια σημαντική βιταμίνη που βοηθά στη μείωση γενετικών ανωμαλιών. Αν είσαι έγκυος ή προσπαθείς να μείνεις, θα πρέπει σίγουρα να περιορίσεις την κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε δύο φλιτζάνια την ημέρα ή να παραλείψεις τελείως. Τέλος, το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να επηρεάσει την απορρόφηση του σιδήρου, για αυτό καλό είναι να το αποφεύγεις με τέτοιου είδους γεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου