Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Καταιγίδα προβλέπεται σήμερα Κυριακή 17/12 για τη Χίο

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο και τα βορειοανατολικά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία βελτίωση και περιορισμό των φαινομένων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως το απόγευμα περιμένουμε σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 14 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος 
Καταιγίδα προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Κυριακή 17/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με εκδήλωση καταιγίδας, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρωινές ώρες, με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν τις πρώτες πρωινές ώρες από νότιες διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ, όπου γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείους 3 με 5 μποφόρ και μόνο το πρωί στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές. σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου