Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ασθενής βροχή σήμερα Τετάρτη 27/12 στη Χίο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ πάντως τα φαινόμενα στη στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά ορεινά, αλλά τη νύχτα προς Πέμπτη οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά κατά τόπους θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών στις Κυκλάδες και στη Δυτική Κρήτη. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 13 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 17 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν επίσης από νότιες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα ενταθούν κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Πέμπτη θα ενταθούν σε θυελλώδεις 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχή προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Τετάρτη 27/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, πυκνότερες προς το βράδυ. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου