Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στο «σφυρί» βγαίνουν βίλες διασήμων στις Κυκλάδες

Στο «σφυρί» βγαίνουν βίλες διασήμων στις Κυκλάδες | Newsit.grΜπορεί μέχρι στιγμής ο ρυθμός των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων να είναι μικρός, σύμφωνα όμως με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να «τρέξουν» με δυναμική… "τσουνάμι" για την επίτευξη των μνημονιακών δεσμεύσεων και στόχων

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που αποτελούν ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης του μνημονίου έχει ξεκινήσει…


Δίδουν δε, ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλή εμπορική αξία των ακινήτων, όπως οι τουριστικές περιοχές, με ιδιαίτερη αναφορά στις Κυκλάδες. Μύκονος, Σαντορίνη, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μήλος, Τήνος και Άνδρος βρίσκονται στην λίστα. Μπορεί προς το παρόν τα ακίνητα που βγαίνουν στο «σφυρί» να θεωρούνται «μετρημένα», ωστόσο ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατακόρυφα καθώς για να βγει ο σχεδιασμός των τραπεζών θα πρέπει να εκποιούνται 2.000-3.000 ακίνητα ανά μήνα μέχρι το φθινόπωρο του 2018.

Βίλες, εξοχικά, οικόπεδα, αγροτεμάχια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία… πολλών αστέρων από φορολογούμενους  με χρέη στην εφορία θα βγουν στο σφυρί τις επόμενες ημέρες και στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το Cyclades24, στη λίστα βρίσκονται δεκάδες ονόματα οι οποίοι θα αποχαιρετήσουν τις περιουσίες τους και μάλιστα σε «σκοτωμένες» … τιμές! Ήδη από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να «βγαίνουν» στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν 60 πλειστηριασμοί που έχουν ήδη δημοσιευθεί διαδικτυακά ενώ απειλούνται και άλλα ακίνητα μέχρι τις 27 Ιουνίου του 2018, με το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής αξίας των ακινήτων (δηλαδή την τιμή πρώτης προσφοράς κατά τον πλειστηριασμό) να είναι κατά πολύ κάτω από τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ηχηρά ονόματα της ελληνικής κοινωνίας που χρωστούν σε Δημόσιο και Τράπεζες είδαν και θα δουν την ακίνητη περιουσία τους να βγαίνει στο «σφυρί». Πολυτελείς επαύλεις, οικόπεδα, κτίρια και διαμερίσματα επωνύμων βγαίνουν σε πλειστηριασμό για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ των διάσημων ιδιοκτητών τους προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

Όπως θα δείτε και στους παρακάτω πίνακες ανά νησί, πρόκειται για δεκάδες ακίνητα-«φιλέτα» που θα βγάλουν σε πλειστηριασμό οι τράπεζες, ενώ άμεσα ξεκινά ένα μπαράζ καταγγελιών «κόκκινων» δανείων, τόσο ιδιωτών όσο και επιχειρηματιών.

Πληροφορίες του Cyclades24 αναφέρουν ότι οι τράπεζες επέλεξαν μεταξύ άλλων δεκάδες εύπορους κακοπληρωτές και έναν γνωστό παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητα- «φιλέτα» στα Κυκλαδονήσια.

Για ευνόητους λόγους έχουν καλυφθεί τα ονόματα των ιδιοκτητών.

Αυτοί, είναι οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στις Κυκλάδες που ανακοινώθηκαν  από τα Ειρηνοδικεία Σύρου, Νάξου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Άνδρου και Μήλου. Στους περισσότερους πλειστηριασμούς ο επισπεύδων είναι τραπεζικό ίδρυμα.

















Πηγή: cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου