Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Βροχερός ο καιρός σήμερα Πέμπτη 4/1 στη Χίο

Nεφώσεις με βροχές, όμβρους και καταιγίδες στα πελάγη, αρχικά στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένονται σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας. Σημειώνεται ότι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 4 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 9, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 14, και στην Κρήτη από 13 έως 17.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 2 περίπου μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί και εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός, σήμερα Πέμπτη 4/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 8 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ, από το πρωί όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί 9 έως 12 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές έως και το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα, όμως προς το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με ενίσχυση κατά 1 έως μποφόρ το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 7 έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια) οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (έκτος της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα από τα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 2 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σ’ όλα τα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πιθανόν στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Παρασκευή 5-1-2018
Καιρός: στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες κυρίως
στα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σάββατο 6-1-2018
Καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, το Αιγαίο και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Κυριακή 7-1-2018, Δευτέρα 8-1-2018 και Τρίτη 9-1-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου