Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Βροχερός ο καιρός σήμερα Κυριακή 11/2 στη Χίο

Άστατος καιρός με βροχές σε όλη την χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένεται για σήμερα Κυριακή 11/2. Καταιγίδες αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο έως και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -1 έως 4, στη Θεσσαλία από 6 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 15, και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Από το πρωί όμως θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Κυριακή 11/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι θα έχουμε, ασθενή βροχόπτωση, με τη θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους.Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, από το πρωί όμως θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (σ.σ. με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στη Δυτική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο και την Ήπειρο ενώ μέχρι το βράδυ και κατά διαστήματα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (σ.σ. με υψόμετρο από τα 600-700 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο. Ακόμη, είναι πιθανό μέχρι τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου