Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Καταιγίδες για τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται για σήμερα Τρίτη 6/3 στη Χίο


Σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 έως τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν περιοχές της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν εκ νέου και θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 19, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καταιγίδες προβλέπονται για τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη 6/3 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. '

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές έως το ξημέρωμα, και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους. Νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα υπόλοιπα μεταβλητοί ασθενείς. Από το απόγευμα νότιων διευθύνσεων 3 μ 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Λίγα λόγια στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Στα βόρεια κατά τόπους πιο πυκνές όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια και τα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου