Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες

-Aλλάζει το σκηνικό το επόμενο 48ωρο...
- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω της σκόνης από την Αφρική
- Προσοχή τις επόμενες ώρες
- Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων
- Από πότε έρχονται ξανά οι βροχές


Καλοκαιρινό είναι σήμερα, Σάββατο, το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου προειδοποιεί για...
θυελλώδεις ανέμους.

Αλλάζει από αύριο ο καιρός
Για αύριο, Κυριακή (15/04) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, τοπικά 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Ο καιρός των επόμενων ημερών
Τη Δευτέρα (16/04) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια. 
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά.

Την Τρίτη (17/04) στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νοτιοανατολικά. 
Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου